Blogger tarafından desteklenmektedir.

10 Ekim 2014 Cuma

Vatanseverlik nedir ve nasıl olmalıdır?

Posted by islamkalkan at 00:14 0 Comments


Vatanseverlik nedir ve nasıl olmalıdır?

Steve Reyiz bir gün Macintosh işletim sisteminin üstünde çalışan mühendislerden Larry Kenyon’un ofis kabinine aniden girdi ve işletim sisteminin yüklenmesinin çok uzun sürdüğünü söyledi. Kenyon açıklayacak oldu ama Steve Reyiz onun sözünü keserek. “Bir insanın hayatı söz konusu olsa, sistemin yüklenme süresini 10 saniye azaltmanın bir yolunu bulur muydun?” Diye sordu. Kenyon muhtemelen bulacağını söyledi. Steve Reyiz beyaz bir tahtaya doğru gitti ve Mac’i kullanan beş milyon insan varsa ve her biri bilgisayarını açmaya fazladan 10 saniye harcayacak. Bu ülkemizin insanların yılda toplam 300 milyon saat gibi bir zaman tasarrufu yapabileceğini ve bunun her yıl 100 ömür süresi kadar tasarrufa eşit olduğunu matematiksel olarak gösterdi. Larry bundan çok etkilendi ve birkaç hafta sonra sistem eskisine göre tam 28 saniye daha hızlı açılıyordu.

#SteveJobs geniş bir perspektiften bakarak insanlarını düşünüyor ve çalışanlarını da bunun için motive ediyordu. İşte vatanseverlik budur.

Her zaman ince düşünmeyi bilmek gerekiyor.




İlginizi çekti ise bakınız
Hoşunuza gitti ise paylaşınız
Devamı için [Beğen] niniz :)

www.elektirkegitimi.com

Share This Post

Get Updates

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum:

Blogroll

Bizi İzlemeye Devam Edin...

    ?max-results=10">Content left'); document.write("?max-results="+numposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts\"><\/script>");

Recent Articles

back to top